Uønsket graviditet

Forud for beslutningen om abort kan der ligge mange overvejelser for og imod. Mange føler sig meget alene i forbindelse med disse overvejelser, uanset om de har en partner eller ej. Overvejer du abort, kan det hjælpe dig, hvis du taler med nogen om dine tanker og følelser. Tal med din partner, dine venner og/eller din familie. Du er også meget velkommen til kontakte din læge. Ring her ind, så finder vi en aftale.

Hvis du vælger at afslutte graviditeten, vil lægen oplyse dig om, hvor og hvordan aborten vil foregå og om følger og risici ved indgrebet. Husk at stille spørgsmål, hvis der er noget, du er i tvivl om eller bange for. Efter samtalen udfylder du og lægen en anmodning om abort, og den bliver sendt til det sygehus eller den privatpraktiserende speciallæge, der skal foretage aborten.

Hvis du overvejer abort, er det vigtigt du ikke venter for længe, da abort skal foretages inden udgangen af 12. graviditetsuge, og helst før.

Ved uønsket graviditet tilbydes også medicinsk abort indtil 8. uge hos Gynækolog Lotte Dahl her eller på tlf 42725017. Dette kræver ikke henvisning fra egen læge og du kan kontakte klinikken direkte.

Hvis du overvejer abort kan du læse mere her:

Information om fremtidige præventionsmuligheder finder du her