Ny graviditet

Human embryo. Concept. 3D Render

Tillykke med din graviditet!

Det kan være lidt svært at finde ud af, hvad der skal ske hvornår, så her på siden prøver vi at give et overblik(se skema nedenfor).

Når du bliver gravid, bør du kontakte dit Lægehus og aftale tid til den første graviditetskonsultation og bekræftelse af graviditeten. Dette kan bookes direkte på vores hjemmeside eller via sekretærene i telefontiden.

Formålet med konsultationerne er at rådgive dig og følge graviditetens udvikling, så du forbliver sund igennem hele graviditeten, og barnet får de bedste muligheder for at blive født sundt og levedygtigt.

Såfremt du er i medicinsk behandling for en eller flere kroniske sygdomme, så er det meget vigtigt at drøfte dette tidligt med din læge. Det er sjældent du skal ophøre behandling, men der er lidelser hvor behandlingen skal reguleres hurtigt for at give barnet de bedste vilkår. Ex stofskiftesygdom.

Der skal ALTID laves urinundersøgelse i forbindelse med svangreundersøgelser. Du bedes forud for undersøgelsen lave en urinprøve ved ankomst til klinikken – henvend dig i receptionen. Urinen skal gerne have været i blæren i over en time. Der tisses en smule i toilettet og derefter i koppen for at få det bedste resultat.

Se graviditeten uge for uge her

GraviditetsugeUndersøgelse
6-80. graviditetsundersøgelse hos sygeplejerske
8-101. graviditetsundersøgelse  hos sygeplejerske
252. graviditetsundersøgelse ved læge
313. graviditetsundersøgelse ved læge